Översättare, Danska

Hos Native Translation erbjuds skräddarsydd språkservice för såväl mindre företag som större organisationer som eftersöker engagerade översättningar med ett kvalitativt innehåll på danska. I samarbete med oss som översättningsbyrå kan ni förlita er på att vi är lättillgängliga genom den fullständiga processen för att underlätta så mycket som möjligt för er.

Uppstarten av Native Translation tog form i samband med idén om att skapa en ny variant av nordisk översättningsbyrå. Med oss erbjuds ni stor språkkunskap inom danska parallellt med god lokalkunskap och kreativt produktivitet. Vår service omfattar allt som har med ord att göra. Vi understödjer olika verksamheter som behöver stöd att förmedla ett specifikt budskap inom skiftande marknader och kulturer.

Inom vårt företag arbetar främst med de nordiska språken, alltså svenska, danska, norska och finska samt engelska och tyska, men arbetar ibland även på språk som bland annat italienska, franska, polska spanska och holländska. Samtliga copywriters och kommunikatörer som översätter våra texter är flerspråkiga, men utför arbetet med danska som modersmål och har därmed stor kännedom om den lokala kulturen, samt vana för att skriva kommersiellt. Vi tror att stark, kvalitativ och hållbar kommunikation behöver just detta, oberoende av vilket språk ärendet gäller.

På Native Translation formar vi kommunikation där samtliga danska översättare levererar texter vars innehåll först och främst är relevanta och intressanta, samt säljande. Dessa är alltid skräddarsydda efter mottagare och ämne. Vi nyttjar enbart tonlägen och formuleringar som vi tror krävs för att kunna skapa gemenskap och identitet på bästa tänkbara vis.

Danska översättare med gedigen branschvana och kompetens

Efter ungefär 10 år av uppmärksamt iakttagande inom varje område inom reklambranschen på en rad olika byråer i Sverige, samt England och USA, grundades Native Translation. Ett påtagligt behov ökade succesivt av att kunna anpassa internationella kampanjer och webbmaterial efter den lokala marknaden hade uppmärksammats. Det behövdes en kompetent översättningsbyrå på marknaden med specialitet på reklam och kommunikation. Det var i detta skede som Native Translation startades- den första renodlade transcreationbyrån i Norden.

Native Translation är idag en etablerad översättningsbyrå med en reklambyrås metodik och omsorg om budskapet och varumärket. Som en internationell partner till reklam- och kommunikationsbyråer, samt marknadsavdelningar, har vi stor förståelse för att de rätta orden skapar varumärken. Vår filosofi är enkel: För att översätta kommunikation, anlita en kommunikatör!

Native Translation översätter vi reklam, kampanjmaterial, pressreleaser, sajter etc. och kan hjälpa till med allt inom marknadsundersökningar, formatanpassning, sökordsoptimering, korrekturläsning samt att testa kampanjer på andra språk. Självfallet följer vi branschstandarden och de europeiska rekommendationerna för översättningstjänster i vårt arbete. Det innebär en dokumenterad arbetsprocess, kvalificerade översättare, sekretessavtal och externa korrekturläsare.

Vi uttrycker oss på ett simpelt, lättförståeligt och trevligt sätt som resulterar i en mer personlig process till skillnad från datoröversättningar. I dagsläge arbetar vi med ett brett nätverk bestående av danska skribenter med gedigen kompetens och branschvana med erfarenhet av olika marknader.

För ytterligare information angående vårt arbete och hur vi kan hjälpa er att skapa anmärkningsvärd kommunikation, hör gärna av er till oss på Native Translation. Vi ger svar på eventuella frågor och berättar närmare om hur våra översättningar på danska kan gynna er utefter era önskemål och krav.

Ni är varmt välkomna!

Häng med oss